STRESS EN BURN-OUTPREVENTIE

Stress: we hebben het allemaal, maar niet in dezelfde mate. Wanneer je langdurig een hoge mate van stress ervaart, vermindert dit je functioneren. Het uiterste resultaat daarvan is dat je lichaam en brein hard ingrijpt: een burn-out. Gelukkig zitten er nog een hele hoop fases voor, waarin je door het draaien aan de juiste knopjes structureel kunt voorkomen dat het zover komt. Op deze pagina lees je welke mogelijkheden en instrumenten Griffioen & Maarleveld jou daarvoor kan bieden.

HOE ZIJN MIJN KARAKTER EN STRESS VERBONDEN?

Persoonlijkheid en burn-outs blijken sterk met elkaar in verband te staan. Bepaalde eigenschappen zijn misschien in het dagelijks leven nuttig, maar maken wel dat je over een ‘risicoprofiel’ beschikt. Denk bijvoorbeeld aan:

Herken jij jezelf hierin? Dan ligt een teveel aan stress op de loer. Door coaching helpen we je milder worden naar jezelf en je omgeving, realistische doelstellingen te kiezen en beter voor jezelf op te komen. Liever nu af en toe een stapje terug doen, dan later volledig uitvallen. Wedden dat je werkgever dat ook liever heeft?

HOE IS MIJN OMGEVING VAN INVLOED OP STRESS?

In het blokje ‘Persoonlijkheid en stress’ heb je gelezen dat mensen met bepaalde eigenschappen meer gevoelig zijn voor stress en burn-outs dan anderen. Toch is ook de context relevant. Vaak speelt er een combinatie van factoren, zoals:

Veel van bovenstaande factoren kun je best bijsturen. Maar dit vraagt wel kwetsbaarheid: je moet je grenzen aangeven, toegeven dat je niet alles kunt dragen, misschien zelfs het conflict aangaan! Daarbij kunnen wij je helpen. Vanuit een veilige basis bieden we je de handvatten om je omgeving beter te beïnvloeden.

WIE HELPT
MIJ BIJ DEZE VRAAGSTUKKEN?

Wij werken in onze dienstverlening op het gebied van stress- en burn-outpreventie actief samen met Miranda Maris. Miranda is niet alleen theoretisch gespecialiseerd: ze is ook ervaringsdeskundige op het vlak van burn-outs. De samenwerking tussen de psychologen van Griffioen & Maarleveld en de expertise van Miranda, maakt dat wij jou maatwerk en de beste ondersteuning kunnen bieden! Of je nou last hebt van stress, tegen een burn-out ‘aanzit’ of zelfs al opgebrand bent; wij biedende handvatten om je structureel vitaler te maken. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

DE STAPPEN

Hieronder zie je hoe een coachingstraject bij ons vaak verloopt.

Het intakegesprek dient om de vraagstukken, de huidige en gewenste situatie van de coachee te bespreken, maar ook om te kijken of er een persoonlijke klik is. Dat blijkt namelijk essentieel voor een succesvol coachingstraject. Soms wordt ook de opdrachtgever meegenomen in het intakegesprek.

Intakegesprek

Plan van aanpak

Op basis van het intakegesprek maken wij een plan van aanpak. Gesprekken vormen vaak de rode draad, maar als het nuttig is kunnen ook onderzoeken (bijvoorbeeld over drijfveren, persoonlijkheid of 360 graden) of rollenspelen worden ingezet.

Korte tijd na het intakegesprek gaan we echt aan de slag. Vaak kiezen we voor zo’n 5 tot 8 sessies, van één tot anderhalf uur. Tussen de gesprekken door zit vaak enkele weken, waarin de coachee aan de slag kan met de nieuwe informatie en handvatten. 

Coachingstraject

Evaluatie

Na afloop van het traject kijken we hoe het is gegaan, welke progressie er is geboekt en wat de vervolgstappen zijn. In sommige gevallen is dat een enkele sessie, bijvoorbeeld een half jaar na afloop. Ook koppelen we – globaal en in overleg met de coachee – aan de opdrachtgever terug hoe het traject is verlopen.

NEEM CONTACT OP

Wil je meer weten over ons en hoe we jou(w organisatie) verder kunnen helpen? Neem contact met ons op of plan hier direct een vrijblijvende online kennismaking met ons in!

STEL EEN VRAAG

Hieronder vind je veelgestelde vragen over onze diensten. Je kunt hieronder zoeken, rechts een vraag typen of contact met ons opnemen via bovenstaand contactformulier.

Het gemakkelijkst is het invullen van ons contactformulier. Ook is het mogelijk ons te mailen op info@griffioenmaarleveld.nl. Verder zijn wij telefonisch bereikbaar op 06-22226111 (Jonathan) en 06-24681146 (Quintin).

Jonathan Griffioen werkte het meest recent jarenlang als consultant development bij één van de meest vooraanstaande HR-adviesbureaus in Nederland. Daarvoor studeerde hij psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (met een afgeronde master in de Arbeids-, Organisatie- en Persoonlijkheidspsychologie) en werkte hij enige tijd in de arbeidsbemiddeling.

De afgelopen jaren is Quintin als zelfstandige werkzaam geweest als arbeidsbemiddelaar. Daarvoor heeft Quintin gewerkt als coach in de (jeugd) zorg.

Ons KvK-nummer: 81639872  (KvK website)

Ons rekeningnummer:

NL93 INGB 0007 4840 30

Zowel ons postadres als de locatie waar onze trajecten plaatsvinden bij:

Griffioen & Maarleveld

Borgstee 27

9403 TS Assen

Onze persoonlijkheidsonderzoeken worden gedaan op basis van de Big Five, die bestaat uit vijf persoonlijkheidsfactoren waarop mensen van elkaar verschillen: instabiliteit, extraversie, openstaan voor vernieuwing, inschikkelijkheid en consciëntieusheid. Voor het leiderschapsprofiel wordt de leiderschapmodel van Quinn gehanteerd.

We zetten bij onze trajecten de tools in van PiCompany. De meest gebruikte testen zijn de Reflector Big Five (Personality of Leadership), Reflector Drives en Cognitive Ability.

Tegelijk met de uitnodiging, ruim voor het assessment, ontvang je de link naar de testen. Deze kun je op een moment dat het jou past invullen.

Wij houden van snel schakelen en leveren. Wanneer je een assessment bij ons aanvraagt, kunnen we dit in de meeste gevallen binnen twee weken uitvoeren. De terugkoppeling volgt dan een week later.

Assessments duren normaal gesproken ca. 1 werkdag. Het is mogelijk om dit te verdelen in twee dagdelen, waarbij het ook mogelijk is om een deel van het programma in de eigen tijd uit te voeren.

Tijdens een voorgesprek met de deelnemer en/of de opdrachtgever, wordt bepaald welke competenties er gemeten worden in een assessment. Op basis daarvan worden de praktijksimulaties samengesteld. Daarin wordt ook rekening gehouden met de branche waarin de deelnemer zich bevindt of mogelijk terecht gaat komen.

Onze psychologen werken in de meeste gevallen in tweetallen gedurende een assessment. Eén van beide is je vaste contactpersoon, neemt het interview af en schrijft het rapport. De ander observeert enkele praktijksimulaties, zodat er onderling gespard kan worden over het geobserveerde en de deelnemer een zo objectief mogelijke terugkoppeling krijgt.

Wij hebben er voor gekozen om deze niet te vermelden op de website, maar kunnen door lage overheadskosten een zeer concurrerend tarief bieden. Wanneer je ons mailt, ontvangt je op korte termijn een prijsopgave.

Dit kan heel breed zijn. Er kunnen persoonlijke, belemmerende factoren spelen waar je graag hulp bij wilt (onzekerheid, de omgang met bepaalde persoonlijkheden, het aangaan van confrontaties etc.), maar het kan ook zijn dat je hulp wilt bij je nieuwe stap (zoals stijlflexibiliteit versterken, gesprekstechnieken aanleren, persoonlijke ontwikkeling in een bepaalde functie).

De coaching gesprekken zijn meestal 1 tot 1,5 uur.

Dit is volledig afhankelijk van het vraagstuk. Over het algemeen vormt de dialoog de basis van coaching. Daarin wordt de deelnemer aangezet tot reflectie op eigen handelen, door prikkelende vragen en spiegelen. Wanneer van toepassing, kunnen echter ook andere middelen als praktijksimulaties, 360 graden feedback of verdiepende onderzoeken worden ingezet.

Wij hebben er voor gekozen om deze niet te vermelden op de website, maar kunnen door lage overheadskosten een zeer concurrerend tarief bieden. Wanneer je ons mailt, ontvangt je op korte termijn een prijsopgave.

Een training duurt gemiddeld één dagdeel (ca. 3 uur).

Deelname aan een training kost ca. €350,- excl. btw, per persoon. Naast alle materialen en de accommodatie, wordt er ook voor de inwendige mens goed gezorgd.

ONZE KLANTEN

©Copyright 2022 Griffioen & Maarleveld. All Rights Reserved. Privacy Policy